2024 m. rugsėjo 14 d., šeštadienis

Nuo idėjos iki pristatymo: startuolio kūrimas

Užduotys

1 užduotis: Per ateinančias 7 dienas sudarykite sąrašą problemų, su kuriomis susiduriate kasdieniame gyvenime. Tai gali būti smulkios arba reikšmingos problemos. Siekite sugalvoti po 3 idėjas kiekvieną dieną, tad savaitės pabaigoje turėsite bent 21 identifikuotą problemą.

2 užduotis: Peržiūrėkite sukurtą idėjų sąrašą ir sureitinguokite jas pagal tai, kurios, jūsų manymu, yra perspektyviausios. Toliau nustatykite, kurias iš geriausių idėjų galite greitai įgyvendinti naudodamiesi jau turimomis priemonėmis ir įgūdžiais, nereikalaudami nieko naujo išmokti. Sukurkite pasirinktos idėjos bazinį prototipą. Nors ir minimalus, jis vis tiek turėtų būti funkcionalus. Nesvarbu, ar tai būtų "Typeform" susietas su "Zapier", "WordPress" nukreipimo puslapis, ar jūsų pačių užkoduota interneto ar vietinė programėlė, užtikrinkite, kad pagrindinės funkcijos veiktų pakankamai gerai, kad būtų naudingos vartotojams.

3 užduotis: Sudarykite platformų, kuriose planuojate pristatyti savo pirmąjį produktą, sąrašą. Įtraukite populiarias platformas, tokias kaip "Product Hunt", "Hacker News" ir "Reddit", bet taip pat paieškokite ir pridėkite nišines platformas, susijusias su jūsų produktu. Kiekvienai platformai parašykite pritaikytą pavadinimą ir aprašymą, kuris atitiktų tos platformos auditoriją. Įsitikinkite, kad jūsų žinutė yra aiški ir neatrodo kaip nepageidaujama reklama. Prieš pristatydami, dar kartą patikrinkite, ar jūsų produktas veikia nepriekaištingai. Įsitikinkite, kad naujas vartotojas gali greitai suprasti, apie ką jis yra, ir iš karto pradėti juo naudotis. Keletą kartų išbandykite visą procesą, kad pašalintumėte bet kokias klaidas. Galiausiai pasirinkite geriausią dieną ir laiką pristatymui ir drąsiai ženkite pirmyn!

 

 

Šaltinis:  Bootstrapper's Handbook Bootstrappers's handbook 

2024 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

2024 m. rugsėjo 6 d., penktadienis